3 lebilincselő mesekönyv Karácsonyra

A decemberi ünnepi hangulat megteremtéséhez sokféleképpen hozzájárulhatunk. Megteremthetjük egy illatos gyertyával, egy finom fahéjas forró itallal, sütivel, vagy az adventi naptár megannyi meglepetésével. Lázasan bújjuk a webshopokat a legújabb legókészletért, de egy gyönyörű mesekönyv közös böngészése mégsem maradhat ki a Karácsony varázslatából!

Összegyűjtöttünk 3 kiadványt, amelyet kicsik és nagyok egyaránt megigézve lapozhatnak a várva várt ünnepi lustulás alatt.

Berg Judit: Nádtengeri rejtélyek

Mindannyian a mese végéért izgulunk a legjobban – a lebilincselő fordulatok akkor is fenntartják a kicsik figyelmét, ha már századszorra hallják a történetet, és kívülről fújják a teljes mondatot. Most közösen élhetjük át azt, hogy milyen, ha mi magunk alakítjuk a történet folyását. A mese történetvezetését minden fordulatnál együtt dönthetjük el. A felkínált fordulatok sokfélék: kedvesek, kalandosak, váratlanok, de szelídekre is akadhatunk. Igazi 2018-as mesekönyvről van szó: a könyvet kis rajzfilmjelenetek egészítik ki, ezekhez egy okostelefont hívhatunk segítségül. A kódot beolvasva máris megelevenedik a mesevilág a képernyőn.

Francesca Cavallo- Elena Favilli: Esti mesék lázadó lányoknak – 100 különleges nő története 

Ha cseperedő kislánynak, unokahúgnak szeretnénk sok izgalmas példaképet adni 2019-ben, akikre bátran felnézhet, és akik történetéből erőt meríthet, ez a legjobb választás! A mesékben ugyanis nemcsak varázserejű, tüllszoknyájú királylányok lehetnek példaképek, hanem a való élet igazi ikonjai, történelmi személyiségei is. A szerzőpáros a világtörténelem egy-egy feledhetetlen nőalakjának sorsát meséli el kicsiknek is érthető fordulatos módon, egészen Kleopátrától Michelle Obamáig. Száz rendkívüli nő portréja, hatvan grafikus munkáival kiegészítve, amelyet még a legmakrancosabb kislányok is szájtátva, csendben fognak hallgatni.

Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese 

Karácsonykor bizony szívmelengetőek a hagyományok, szokások otthonos élményei is. Alig várjuk, hogy az évek során megszokott ízvilágok, mesehősök, szokások végre kiragadjanak a hétköznapi rohanás világából. Elég arra gondolnunk: milyen is lenne ez a néhány nap a Reszkessetek, betörők! nélkül a tévében? Brigitte Weninger könyve is éppen azokat a karácsonyi figurákat kelti életre lapjain, akiket jól ismerünk és szeretünk, mindössze egy csavaros nézőponton keresztül. Ezúttal a manók csodálkozó szemein keresztül tudjuk meg, milyen is az emberek karácsonya. Miért jön hozzájuk a mikulás? Hogyan született a Jézuska Betlehemben? Ami a legfontosabb, hogy a manócsalád és éppúgy érti, miért a jóság és szeretet ünnepe ez, így biztosan nem fogunk csalódni a karácsonyi manómesékben!

Nagyon jó olvasgatást, sok közös könyvörömöt kívánunk az Ünnepek alatt, és természetesen 2019-ben is!

[social_share show_share_icon="yes"]