5 olcsó és dekoratív tipp csomagoláshoz

Hamarosan nyakunkon a karácsony! A rengeteg különleges finomság, ajándék pedig nem kis terhet jelent anyagilag a családok számára, ezért itt-ott nem árt lecsípni a kiadásokból. De hol is kezdjük? Bizony, a csomagolásnál! A különböző ajándéktasakok, fényes, csili-vili papírok ára bizony magasra rúghat, kibontás után pedig nagy valószínűséggel a kukában végzik. De hogy ne kelljen teljesen lemondani a gyönyörű csomagolásról, hoztunk néhány kreatív tippet!

Mind az 5 ötletben egy közös: a barna, háztartási csomagolópapír. Tudjuk, sokak számára szörnyű emlékképeket és víziókat hozhat elő az előbbi, de hidd el, pár apró trükkel igazán dekoratív, skandináv hatást érhetsz el. 5 ív ára nagyjából 200-400 Ft között mozog, amely ekkora tételben töredéke a már mintával ellátott testvéreinek.

Koszorús csomagolás by damask love

Letisztult, elegáns, emellett kevés kézügyességet igényel. Ahogy a képen láthatod, itt a csomagolópapír helyett szintén ebből az anyagból készült, már kész tasakokkal dolgozott az ötlet megálmodója. Ezeket is könnyedén beszerezhetitek bármely háztartási boltban, de akár magad is összeragaszthatod csomagolópapírból.

Extra tipp: ha teljesen környezetbaráttá szeretnéd tenni, cseréld a műanyag koszorút valódi növénykéből készültre, illetve a plasztik masnit hulladék anyagból hajtogatottra.

Az elkészítését lépéseit itt találod.

DIY-nyomdás dobozkák by Handmade Charlotte

Extra kreatív, extra könnyű: csak csomagold be az ajándékaidat a korábban emlegetett barna csodába, majd készíts saját nyomdát és terítsd be vele a dobozokat. Saját nyomda?! Bizony, emlékszel még gyerekkorodból a krumpli nyomdára? Akár azt a módszert is használhatod, de itt találsz egy továbbfejlesztett, görgős változatot, amelynél egy kiszuperált tisztító hengerre ragasztottak szivacs-fenyőket. Praktikus!

Rénszarvasos ujj-nyomdás by splash of something

Ha a krumpli- és a szivacsfaragás nem a te műfajod, használd a hüvelykujjad! Csak mártsd festékbe, helyezz pár pöttyöt a becsomagolt dobozaidra, rajzold meg a szarvasok szemét és agancsait, lásd el mindegyiket egy-egy piros orral és kész is! A teljes leírást és néhány extra tippet itt találsz.

Fenyőágas by Happy grey lucky 

Hasonló a koszorúshoz, de az alkotó már elsőre is élő növénnyel dolgozik. Csak pár ág fenyőre, csengettyűre, 1-2 ünnepi nyomdára (most már tudod, te is kifaraghatod!), és egy guriga zsinórra lesz szükséged. Bár a képeken a tobozok csak kiegészítők, mi el tudjuk képzelni, hogy akár azokból is lehetne ragasztani a dobozokra. Teljes leírás és tippek itt.

Télapós és rénszarvasos dobozkák by frog prince paperie 

Az összes közül talán ez lehet a legbonyolultabb, de szerintünk a legaranyosabb és legjobban variálható is. Kicsit több eszközre, türelemre és időre van szükség az elkészítéshez, de a végeredmény önmagáért beszél. Itt találod a részletes leírást, rengeteg fotót, tippet és tanácsot.

 

Kellemes csomagolást kívánunk!

[social_share show_share_icon="yes"]