Használjunk mockupokat!

Kezdjük az alapoknál! Mi is valójában a mockup? A mockupok olyan grafikai sablonok, amelyek segítségével gyorsan és esztétikusan tudjuk ábrázolni készítendő termékeinket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy saját grafikáinkat könnyedén elhelyezhetjük az általunk választott felületeken, legyen szó névjegykártyáról, könyvről, falfestésről, stb. A minták általában PSD formátumban érhetőek el, és Photoshop programban kezelhetőek.

Spórolj időt!

Ha megfelelő mockupot választottunk, logónkat, rajzunkat pillanatok alatt ráilleszthetjük a sablonra. Az előre elkészített fájlokban általában különböző rétegekkel dolgozhatunk, amelynek nagy része már rendelkezik a szükséges effektekkel, így nem igényelnek túlzott utómunkát pár igazításon kívül. Például, ha henger alakú tárgyra szeretnénk tenni a grafikánkat, a mockup automatikusan módosítja, hogy térbeli hatású legyen.

A mockupok használatával tehát gyorsabban elkészíthetjük látványterveinket, és nem kell a nulláról felépítenünk a képeket.

Fontos a jó minőség

Hogy a sablonnal készített munkánk biztosan realisztikus hatást keltsen, törekedjünk fényképek esetén minél magasabb felbontásra, grafikáknál pedig válasszuk a vektoros formátumot.

Ha előbbivel dolgoznánk, már a fotók elkészítésekor is vegyük figyelembe a használni kívánt mockupot és játsszunk a bevilágítással, szögekkel, stb. a végeredmény érdekében.

Mennyibe kerül?

Ha azt gondolnánk, hogy a grafikai minták használatához mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, tévedünk: az interneten számos weboldal kínál ingyenesen letölthető és használható darabokat, csupán egy kicsivel több időt kell fordítanunk megtalálásukra.

A fizetős verziók sem elvetendőek, mert egészen egyedi, különleges sablonokat szerezhetünk, vagy akár csomagokat is vásárolhatunk, amelyekkel további értékes perceket nyerhetünk amellett, hogy elkészített munkáinkat professzionális megjelenéssel látják el.

Néhány mockup-lelőhely:

MOCKUPWORLD – Ingyenes

ENVATOMARKET – Fizetős

[qode_advanced_call_to_action cta_text=”Érdekesnek találtad cikkünket? Kövesd blogunkat, hetente frissülő írásokkal várunk!” cta_link=”https://nyomdablog.hu/”]
[social_share show_share_icon="yes"]