Őszi nyomdatippek I.

A nyári hónapok pihenéséből lassan mindenki visszatér az irodákba, munkaállomásokra és indul az őszi hajtás! Ám amilyen borzasztóan is hangozhat ez a vízparti emlékekre visszatekintve, annyira izgalmas is lehet: feltöltődve, új inspirációkkal telve kezdődik egy új szakasz, új lehetőségekkel és kihívásokkal. Lássuk, mit tud ehhez hozzátenni a nyomdaipar!

Szeptemberrel nem csak a csapatod, hanem vásárlóid is visszatérnek. Újraindulnak a kampányok, promóciók, így mindenképpen érdemes megújulni! Tedd kézzelfoghatóvá a változást: frissítsd céged arculatát őszi nyomtatott termékekkel és tájékoztasd ügyfeleidet, hogy milyen izgalmakkal készülsz a hűvös hónapokra. Foglald össze akcióidat, eseményedet és tálald a hangulathoz illő köntösben: ennek csak a fantáziád szabhat határt, de azért adunk hozzá pár tippet! 😉

Halloween, Black Friday és a többiek

Nézzük az eseményeket: ennek a kettőnek mindenképpen szoríts helyet, hiszen az elkövetkezendő időszak sztárjai! Természetesen a Halloween nem minden cég és vállalkozás profiljába férhet bele, azonban a Black Friday remekül ráilleszthető a legtöbb termékpalettára. Fontos tudni, hogy a dátum évről évre változik, idén november 23-án tartják. Mivel egy rövid időszakot ölel fel mindkét esemény, szórólapokkal és prospektusokkal érdemes hirdetni őket, melyek költséghatékonyak és rövid határidővel elkészülnek.

Ha egy kis inspirációra vágysz, katt ide a Small Business Trends portál tavalyi halloweeni gyűjtéséért, amely a nagy cégek korábbi dobásait foglalja össze.

Ha pedig az érdekel, hogyan teheted sikeressé a saját Fekete Péntekedet, olvasd el az Oberlo marketing tippjeit!

Őszi technikák, színek és formák

Mint minden évben, idén is a meleg árnyalatok az ősz sajátjai: barnák, vörösek, narancssárgák, és mélyebb sárgák. Érdemes ezeket visszahozni a nagyobb felületeken, mint például szórólapok és könyvborítók hátterei, stb.

A motívumok terén a falevelekre, termésekre érdemes gondolni. Ha igazán kreatív megoldásra vágysz, ezeket akár stancolással is beillesztheted könyvedbe. Hogy mit is takar a technika? Adott – ez esetben valamilyen levél – formájú kivágást egy oldalon.

Szintén az őszi-téli időszak színe az arany, amelyet a legmutatósabban prégeléssel vihetsz fel nyomtatott anyagaira. A technika során egy vékony fóliát préselnek a nyomatba, amely így fényes felületeket eredményez.

A dekoráció mellett a praktikumról sem szabad megfeledkezni: ősszel nagyobb eséllyel éri nedvesség a kiadványokat, így ezek felületét érdemes fóliával nemesíteni.

+ 1 tipp: Naptárkészítés

Bár talán furcsának tűnhet elsőre, a 2019-es naptárakat ebben az időszakban érdemes elkezdeni tervezni. Télen a karácsony miatt megnövekedett számú megrendelés érkezik a nyomdák felé, így célszerű korábbra tenni a kalendáriumok gyártását.

Kérdésed merült fel a fentiekkel kapcsolatban, esetleg kedvet kaptál egy őszi termék legyártásához? Keresd bizalommal a Premier Nyomda munkatársait!

[social_share show_share_icon="yes"]