Pantone: 2018-ban az év színe az ultraibolya!

A leginkább a színegyeztető rendszeréről ismert cég, a Pantone, minden év decemberében megválasztja a következő esztendő árnyalatát. A designerek, divattervezők, lakberendező stúdiók tehát mindig izgatottan várják a nagy napot, ugyanis az év színe valóban jelentős, meghatározó szerepet tölt be a szakmában. Ez alkalomból tehát bemutatjuk 2018 üdvöskéjét, az ultraibolyát, és számba vesszük az elmúlt évek színeit is.

Az év színe nem csupán egy tetszőlegesen választott árnyalat, erről sokkal többről szól. A divat mellett mondanivalóval, tartalommal bír: többek között reflektál az adott év eseményeire és tükrözi a korszellemet, azaz a zeithgeistot. Így tehát a választás sosem egyszerű, titkos konferenciák, több napos viták és beszélgetések előzik meg a döntést.

Lássuk a színeket!

2018: ultraviola

A Pantone 18-3838-as számmal ellátott, ultra violet árnyalata 2018 egyértelmű befutója. A cég így jellemezte a színt: drámai módon provokatív, eredeti, leleményes, és a jövő felé mutató. A lila szín emellett misztikus, és sejtelmes is, így nem véletlenül használta a Pantone a galaxist, mint meghatározó motívumot a bemutató kreatívokon.

 

2017: fényes zöld

2017-ben a Pantone 15-0343-ös számú színe volt az uralkodó, küldetése pedig a környezetvédelem fontosságára való felhívás volt. A természetes árnyalat tökéletes választás a témához: magában hordozza a reményt, a megújulást és a frissességet.

 

2016: Rózsakvarc és senerity

2016 különleges évnek bizonyult, ugyanis a megszokottal ellentétben két árnyalat lett a befutó. Különlegességük, hogy szinte egymás folytatásai: tökéletes, harmonikus párost alkotnak. A színkombinációt az ég ihlette, jelentése pedig a béke, a kikapcsolódás, és a lelki megnyugvás.

 

2015: marsala

2015-öt egy különleges, erőteljes, borvörös árnyalat, a marsala (Pantone 18-1438) uralta. A szín érzéki, természetes, gazdag, megjelenésével pedig bizalmat és melegséget áraszt. Választásakor kiemelték, hogy a férfiak és nők számára egyaránt hordható, kreativitásra és felfedezésre sarkalló árnyalat.

 

2014: orchidealila

2014-ben szintén egy lilás árnyalat volt az év színe, a Pantone 18-3224 Radiant Orchid. Az üde szín innovációra sarkall, felébreszti a kíváncsiságot és az eredetiséget, emellett a túlcsorduló életörömöt hozza el.

 

Neked melyik tetszett a legjobban? Mutasd meg szavazatoddal!

[social_share show_share_icon="yes"]