A Mesterember bemutatja a nyomdaipart

Az M5 ismeretterjesztő műsora pályakezdő fiatalok számára készült: a félórás adások egy-egy közkedvelt vagy kevésbé ismert szakmát mutatnak be, szórakoztató, informatív módon. A stáb nemrég a Premier Nyomdában járt, és górcső alá vette a nyomdaipar rejtelmeit: végigkövették egy könyv elkészítését a tervezéstől a kézhezvételig.

Béli Ádám tehát nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy egy napra nyomdásszá avanzsálja magát, és kísérőjével, Hlinka Károly vezérigazgatóval bejárja a kétszintes nyomda minden állomását. A készülő kötet számos munkafolyamaton esett át, így a videóból megismerhetőek a betölthető pozíciók, az azokhoz szükséges elvárások, a gépek, és az az utánozhatatlan hangulat, amely a nyomdákra jellemző.

Lássuk tehát, hogy mi történt a Premier Nyomdában!

Ahogy a videóból is kiderül, a legtöbb munkafolyamat modern, professzionális gépekkel történik, legyen szó kétoldalú ofszetnyomtatásról, vagy hidraulikus vágógéppel történő darabolásról. A berendezések működtetése tanulható, ám nagy odafigyelést és precizitást igényel – mint ahogyan az ezen a területen található szakmák összese. Fontos továbbá a teherbírás, és elengedhetetlen a nyomdász világ szeretete: ahogyan blogunkban minden héten bizonyítjuk, talán ez a legkönnyebb rész.

A termelésben ismétlődő munkafolyamatok várnak a dolgozókra, de aki időnként változatosságra vágyik a karrierjében, szintén megtalálhatja a számítását: egy-egy gépről kis tanulással ugyanis könnyedén áttanulhat egy másikra. Ez azért is fontos, hogy az évek alatt sokoldalú szakemberré válhasson a leendő nyomdász, és tehetségét több módon is kamatoztathassa.

A Premier Nyomdában forgatott videó a teljesség igénye nélkül mutatja be a pozíciókat, amennyiben kíváncsi a további lehetőségekre, az alábbi linken tekintheti meg a listát. Ha pedig úgy érzi, máris készen áll, kattintson a weboldalukra,  és jelentkezzen!

Nyomdában dolgozik? Segítse a fiatalok elindulását, írja meg tapasztalatait kommentben!

[social_share show_share_icon="yes"]