3 tavaszi print-tipp

Végre hivatalosan is itt a jó idő: eljött a kimozdulás és a felpezsdülés ideje! Mi már nagyon vártuk, hogy igazán beinduljon 2018, így elhoztuk nektek a tavasz legújabb trendjeit, amelyekkel nyomtatott anyagaid is frissé és üdévé válhatnak. Lássuk!

Színek

A tél után a főszerep természetesen a színeké: a hideg idő visszafogottságából végre lazább és pörgősebb fokozatra lehet kapcsolni, tarkává varázsolni a minket körülvevő tárgyakat és tereket. Ha szeretnéd trendivé varázsolni kiadványaidat, nyugodtan meríts ihletet a ruhák világából! Ahogy az a nemzetközi hírekből kiderül, idén tavasszal kétpólusú a divat: egyrészt meghatározóak a finom pasztellszínek, másrészt a harsány, erőteljes tiszta árnyalatok is jeleskednek. Ha szeretnéd ezeket átültetni a nyomtatott anyagokra, használd őket nagy felületeken, például borítókon, plakátokon, szórólapokon vagy névjegykártyák hátterén. Ha nem tudsz választani a két irányzat között, akár vegyítheted is: használj például pasztell hátteren erős színű betűket.

Extra tipp: szintén a tervezők munkáit elnézve, idén a monokróm felületek hódítanak, így inkább önmagukban használd az árnyalatokat, mint mintaként.

Prégelés

Egy kis ragyogás sosem árt! Erre jó a prégelés: a technikával csillogó, fényes felületekkel láthatod el a nyomtatott anyagaidat, ráadásul ellenállóvá és exkluzív megjelenésűvé is varázsolhatod őket. Télen az arany és a bordó, míg tavasszal az ezüst, az irizáló és a pasztellszínű változatok a legnépszerűbbek, így ezúttal utóbbiak mellett tedd le a voksodat. Ha szeretnél többet megtudni a technikáról, olvasd el korábbi cikkünket!

Tavaszi eső? Nem akadály!

A természet felmelegedése és ébredezése bizony kisebb, gyors esőzésekkel járhat, amely nem tesz jót a papíralapú termékeknek. Ha az elázástól nem is, de rövid távon kis mennyiségű folyadéktól könnyedén megóvhatod nyomtatott anyagaidat, ha nemesíted a felületüket. Számos szolgáltatás közül választhatsz, mint például a fóliázás vagy az uv és ofszet lakkozás. Tudj meg többet róluk, olvasd el korábbi írásunkat a témában!

[button target=”_blank” hover_type=”default” text_align=”center” link=”https://premiernyomda.hu/nyomdai-arajanlat/” text=”Nyomda árajánlatkérés” color=”#ffffff” hover_color=”#606060″ background_color=”#9bbd2b” hover_background_color=”#ffe455″ border_color=”#9bbd2b” hover_border_color=”#ffffff” border_radius=”5″]
[social_share show_share_icon="yes"]